Prilagodba poslovanja novim generacijama

Naša direktorica Tatjana Štefanac Zjalić napisala je članak za Lider u 2018. godini, koji je danas još više aktualan: prilagodba poslovanja novim generacijama, odnosno digitalnim izazovima i modelima poslovanja generacije Z.

Tatjana naglašava da, u skladu s raznim izazovima digitalnog doba, nove generacije polako, ali sigurno, preuzimaju vodstvo na poslovnoj sceni.

A koje su točno značajke generacije Z?

  • Generacijom Z nazivaju se oni rođeni između 1995. i 2010. godine.
  • Generacija koja se od rođenja koristi mobitelom i internetom te koja je provela nemjerljiv broj sati u slanju poruka, postanju, surfanju, dijeljenju, strimanju, pokanju, tvitanju i lajkanju.
  • Generacija bez straha od javne objave vlastitog mišljenja, dijeljenja fotografija i emocija na socijalnim mrežama.
  • Generacija koja više od ostalih ima averziju prema aktivnostima za koje smatra da nemaju viši smisao.

Zašto je u radu s novim generacijama važno staviti naglasak na kvalitetno upravljanje ljudima?

Nove generacije postavljaju pravila, stoga će važnije nego ikada prije biti osluškivati potrebe klijenta, pitati za mišljenje i pravodobno reagirati na propust. Nove generacije ne prihvaćaju koncept dugoročne vjernosti i spremne su promijeniti dobavljača ili poslodavca čim osjete nelagodu.

Ako ste među onima koji si ne mogu priuštiti luksuz nedjelovanja, savjetujemo vam da razmotrite ulaganje u dubinsko razumijevanje novih generacija. I vaših klijenata, ali i zaposlenika koji žele više, brže i bolje, i to odmah, danas.

Cijeli članak možete pročitati na: https://lider.media/aktualno/digitalni-izazovi-i-vas-biznis-morat-ce-se-prilagoditi-modelima-poslovanja-generacije-z-30191

Ako vam zatreba pomoć oko razumijevanja novih generacija i upravljanja ljudima u skladu s trendovima, Happtory stoji na raspolaganju

Pogledajte aktualne natječaje za poduzetnike

Donosimo vam pregled objavljenih natječaja i onih u najavi. U našoj bazi možete pronaći i zatvorene natječaje koji vam mogu biti inspiracija.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support