Porezne olakšice

Što je porezna olakšica? Porezne olakšice su oblik potpore koji se konzumira na način da se smanji odljev sredstava s računa poduzetnika kroz manje plaćeni porez. Poduzetnicima u Hrvatskoj na raspolaganju je više opcija koje mogu uštediti novac neplaćanjem dijela poreza. U slučaju da razmišljate kako uštediti u poslovanju ili kako rasteretiti novčani tok, pravovremeno se informirajte o dostupnim prilikama.

ZAKON O POTICANJU ULAGANJA

Najpoznatiji alat za poticanje novih investicija reguliran je Zakonom o poticanju ulaganja (ZOPU). Spomenuta opcija funkcionira na način da pruža potporu poduzetnicima smanjenjem obveze poreza na dobit, na temelju novih zapošljavanja i ulaganja u imovinu.

Ulaganja i zapošljavanje mogu se provoditi u periodu od 3 godine. Naša podrška obuhvaća fazu pripreme dokumentacije za prijavu te izradu godišnjih izvještaja tijekom perioda provedbe projekta i korištenja potpore.

Za prijavu na ovu opciju nije definiran specifičan rok, no ključno je napraviti prijavu prije prve narudžbe imovine ili prije prvog zapošljavanja vezanog uz projekt ulaganja.

Ostale opcije

Neoporezive isplate

Znate li da zaposleniku možete isplatiti minimalno godišnje 5.700 EUR neoporezivih isplata – ovaj iznos košta vas isto koliko zaposlenik može uživati! A sigurno vam je novost da zaposleniku možete pokriti i troškove smještaja u najmu bez ograničenja!

Leasing za vozila

Jeste li stavili na papir koliko vas u cijelosti košta leasing za vozila? Za koju opciju biste se prije odlučili – financijski ili operativni leasingKupnja vozila na firmu ili kao fizička osoba?

Kako vam Happtory može pomoći ostvariti porezne olakšice?

Ako ne znate otkuda krenuti ili samo nemate vremena, obratite nam se s povjerenjem! Naša usluga uključuje pronalazak i analizu dostupnih poreznih olakšica radi pronalaska optimalne. Savjetovat ćemo vas kako pripremiti svu popratnu dokumentaciju radi ostvarenja prava na uštedu i pomoći vam u pripremi dokumentacije. Educirat ćemo vas o mogućim uštedama poreza na dobit na temelju investicija, neoporezivim isplatama, trošku kupnje vozila na leasing i dr. te vas upozoriti na najčešće greške.

PRIPREMA ZOPU PRIJAVE
PROVEDBA ZOPU PROJEKATA

Ako nas trebate u fazi pripreme prijave za ZOPU, mi ćemo:

Koji su vaši benefiti?

Pogledajte aktualne natječaje za poduzetnike

Donosimo vam pregled objavljenih natječaja i onih u najavi. U našoj bazi možete pronaći i zatvorene natječaje koji vam mogu biti inspiracija.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support