Inovacijski vaučeri za poduzetnike

Usluge znanstveno-istraživačkih institucija moći će se sufinancirati potporom. U nastavku objašnjavamo za što se točno koriste inovacijski vaučeri za poduzetnike.

Uskoro očekujemo natječaj Inovacijski vaučer na kojem će MSP-ovi koji razvijaju proizvode/usluge, a dio su S3 područja, moći dobiti potporu u iznosu 2.000 – 10.000 EUR za usluge koje će im pružiti neke od znanstveno-istraživačkih organizacija.

Što su znanstveno-istraživačke organizacije (ZIO)?

Znanstveno-istraživačke organizacije u Hrvatskoj su institucije koje se bave provođenjem znanstvenih istraživanja u različitim područjima znanosti. Ove organizacije obično imaju za cilj unapređenje znanja, poticanje inovacija i razvoja te suradnju s drugim domaćim i međunarodnim institucijama.

To mogu biti javni znanstveni instituti, fakulteti, zdravstvene ustanove, akademije, gospodarski subjekti. Bazu upisanih ZIO možete pronaći na stranicama Ministarstva.

S3 područja i prihvatljive aktivnosti

Inovacijski vaučeri za poduzetnike prihvaćaju sljedeće troškove: troškovi testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe razvoja novih proizvoda/usluga i komercijalizacije istih.

Navedeni troškovi bit će mogući za aktivnosti u okviru najmanje jednog tematskog prioritetnog područja definiranog u S3. U nastavku se nalazi popis vertikalnih tematskih prioritetnih područja navedenih u Strategiji pametne specijalizacije do 2029.g.

Za više informacija, javite nam se!

***

Izvori:

[1] https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=26708

[2] http://mzos.hr/dbApp/pregled.aspx?appName=ustanove_Z

[3] https://mingor.gov.hr/UserDocsImages/slike/Vijesti/2022/S3%20do%202029%20Tekst%20VRH%202023%2012%2013.pdf

Pogledajte aktualne natječaje za poduzetnike

Donosimo vam pregled objavljenih natječaja i onih u najavi. U našoj bazi možete pronaći i zatvorene natječaje koji vam mogu biti inspiracija.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support