CASE STUDY

Tiskara Pečarić i Radočaj

Innovation Norway

Pročitajte više informacija o našoj dugogodišnjoj suradnji s poduzetnikom koji se bavi tiskarsko-izdavačkom djelatnošću

Problem klijenta

Klijent je imao potrebu za offset tiskarskim strojem najnovije generacije koji bi automatizirao proizvodni proces. Vrijednost investicije bila je na razini godišnjih prihoda klijenta, stoga je bilo nužno pronaći značajno eksterno financiranje. Vrijednost investicije iznosila je 700 tisuća EUR. U nedostatku znanja o dostupnim opcijama te o načinu pripreme dokumentacije, klijent se obratio nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

Prvi korak bio je prikupljanje što više konkretnih informacija o investicijskim planovima poduzeća. Nakon što smo utvrdili stvarni potencijal i odabrali najbolju opciju financiranja investicije, dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli smo s intenzivnim radom na projektu.

Uslijedila je konceptualizacija projekta i priprema dokumentacije u skladu s uvjetima norveškog granta. Proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana, a za odobrenje projektnog prijedloga trebalo je više od 7 mjeseci. Nakon potpisivanja ugovora za bespovratne potpore, pružena je podrška u procesu provedbe projekta izradom dokumentacije za nabavu i popratne dokumentacije. Klijentu smo desna ruka tijekom perioda duljeg od 3 godine.

Ciljevi suradnje

Osigurati bespovratna sredstva iz norveškog granta za razvoj poslovanja kroz nabavu novog offset tiskarskog stroja

Rezultati koje smo ostvarili

Osigurana bespovratna sredstva iz norveškog granta

Pružena podrška u procesu provedbe projekta

Vrsta usluge

  • Konceptualizacija projekta prema uvjetima Innovation Norway natječaja

  • Priprema cjelokupne prijavne dokumentacije

  • Pružanje podrške u upravljanju projektom u provedbi

“Nakon svakog završenog projekta uistinu sam sretna jer su mi skratili podužu to-do listu, uz moj minimalni angažman. Razmišljaju o nama i kad nismo u kontaktu te se trude pružiti drugu perspektivu i dati nam svježe ideje.”
– Ivana Prahović, Tiskara Pečarić Radočaj
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support