CASE STUDY

Studijo Wallart

HBOR i ZOPU

Pročitajte više informacija o našoj višegodišnjoj suradnji s poduzetnicom koja proizvodi svjetski nagrađivane tapete.

Problem klijenta

Klijentica je imala jasnu viziju širenja svog poslovanja za čiju realizaciju su joj bila potrebna financijska sredstva. Vrijednost investicije iznosila je 381 tisuću EUR. U nedostatku vlastitih kapaciteta i znanja za istraživanje dostupnih kreditnih opcija i raznih vrsta potpora dostupnih poduzetnicima u Hrvatskoj, obratila se za pomoć.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo konkretne informacije o planovima. Nakon što smo utvrdili stvarni potencijal i dogovorili uvjete suradnje krenuli smo s intenzivnim radom na projektu.

Prilikom iscrpne analize svih dostupnih opcija sufinanciranja utvrdili smo prihvatljivost za ostvarenje prava na porezne olakšice na dobit te mogućnost ostvarenja povoljnih kreditnih linija HBOR-a. Izradili smo investicijsku studiju i niz drugih dokumenata za prijavu.

Proces pripreme dokumentacije za kredit trajao je mjesec dana, a proces odobrenja kredita dodatna 3 mjeseca. Proces odobrenja porezne olakšice trajao je više od godine dana. Tijekom cjelokupnog procesa bili smo desna ruka poduzetnici i dostupni za pripremu izmjena dokumentacije i pružanja odgovora na dodatna pitanja iz konkretnih institucija.

Ciljevi suradnje

Osigurati optimalno financiranje pokretanja proizvodne djelatnosti

Rezultati koje smo ostvarili

Ishođena dva kredita HBOR-a

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Priprema seta dokumentacije za HBOR uključujući investicijsku studiju

  • Podrška u komunikaciji s bankom u procesu ishođenja kredita

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

  • Podrška u izvještavanju prema Ministarstvu gospodarstva

“Svatko u poduzetništvu ima svoju viziju i osobno smatram da ne trebamo od nikog očekivati da dijeli naš entuzijazam i vjeru u ono što radimo. No, od Tatjane i Ive smo pored vrhunske stručnosti i profesionalnosti dobile i more entuzijazama i empatije. Definitivno jedno prelijepo iskustvo i sretna sam što sam imala priliku raditi sa njima. Zaista se nadam da smo tek počeli.”
– Josipa Maras, Studijo Wallart
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support