CASE STUDY

Scott Bader

Krizni plan i plan oporavka

Pročitajte više informacija o suradnji s globalnim proizvođačem ljepila, kompozita i funkcionalnih polimera.

Problem klijenta

Klijent je bio u obvezi, na temelju zahtjeva Grupe, izraditi krizni plan poduzeća te plan oporavka poduzeća u slučaju nastupa kriznih situacija. S obzirom na kompleksnost analiza koje je potrebno provesti za takav tip dokumenata te potrebu razmišljanja izvan okvira, ali i ograničeno vrijeme za pripremu dokumenata, klijentu je trebala pomoć u pripremi.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o svrsi i ciljevima željenih dokumenata, trenutnom poslovanju te očekivanim budućim scenarijima.

Krizni plan smo pripremili tako što smo prvotno napravili snimku procesa u poslovanju te proveli analizu rizika tj. u suradnji s klijentom pristupili smo analizi rizičnih događaja i procjeni snage utjecaja pojedinog događaja na kontinuitet poslovanja, potom smo promatrali povezanost pojedinog radnog mjesta s pojedinim rizičnim događajem. Po utvrđivanju ukupnog rizika za pojedino radno mjesto utvrdili smo potencijal zamjene pojedinih radnih mjesta drugim radnim mjestima te smo konačno dali prijedlog akcijskog plana. Suradnja je trajala više mjeseci, a komunikacija se odvijala jednom tjedno.

Ciljevi suradnje

Izraditi krizni plan i izraditi plan oporavka

Rezultati koje smo ostvarili

Izrađen krizni plan

Izrađen plan oporavka

Vrsta usluge

  • Savjetovanje menadžmenta

“Svatko u poduzetništvu ima svoju viziju i osobno smatram da ne trebamo od nikog očekivati da dijeli naš entuzijazam i vjeru u ono što radimo. No, od Tatjane i Ive smo pored vrhunske stručnosti i profesionalnosti dobile i more entuzijazama i empatije. Definitivno jedno prelijepo iskustvo i sretna sam što sam imala priliku raditi sa njima. Zaista se nadam da smo tek počeli.”
– Josipa Maras, Studijo Wallart
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support