CASE STUDY

Pine Studio

ZOPU

Pročitajte više informacija o našoj suradnji s mladim timom IT-jevaca i inovatora u industriji video igara.

Problem klijenta

Klijent je brzorastuće poduzeće kojem je bila potrebna pomoć u istraživanju i ostvarenju opcija optimalnog financiranja razvoja te ostvarivanja poreznih olakšica. Vrijednost investicije iznosila je 5,3 milijuna HRK. Tim klijenta nije imao kapacitete za istraživanje dostupnih opcija za potpore poduzetnicima, stoga su se odlučili obratiti nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o planovima razvoja. Nakon što smo napravili istraživanje opcija financiranja i poreznih olakšica te utvrdili stvarni potencijal za prijavu, dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli s intenzivnim radom na projektu.

Klijentu smo tumačili odredbe Zakona o poticanju ulaganja, davali mišljenja, upozoravali na moguće rizike, podsjećali na rokove, komunicirali s Ministarstvom gospodarstva. Cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana, a proces odobrenja 2 mjeseca. Nakon odobrenja i dobivanja Statusa nositelja potpore, dogovorena je podrška u godišnjem izvještavanju prema MINGOR-u koja uključuje izradu dokumentacije i potrebnih dopuna u periodu od min 3 godine.

Ciljevi suradnje

Osigurati potporu za daljnji razvoj vlastite video igre i povećanje kapaciteta

Rezultati koje smo ostvarili

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Istraživanje dostupnih opcija potpore

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

  • Podrška u izvještavanju prema Ministarstvu gospodarstva

„Ekipa iz Happtoryja je mali tim iznimno stručnih i pristupačnih ljudi. Tatjana je bila 24/7 dostupna za sva naša pitanja, bez obzira koliko su nam se činila “glupa”. Pokazali su strpljenje i susretljivost tijekom cijelog procesa i u konačnici nam pomogli ostvariti cilj. Topla preporuka!”
– Boris Barbir, Pine Studio
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support