CASE STUDY

Lipić

ZOPU

Pročitajte više informacija o našoj suradnji s poduzetnikom koji se bavi proizvodnjom komarnika

Problem klijenta

Klijent je imao jasne planove za širenje poslovanja kroz pokretanje segmenta proizvodnje komarnika. Vrijednost investicije iznosila je 6,9 milijuna HRK. Klijent nije imao dovoljno kapaciteta da sam istražuje opcije sufinanciranja navedene investicije te se odlučio obratiti nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o planovima te detaljni troškovnik investicije. Nakon što smo napravili istraživanje opcija i utvrdili stvarni potencijal za prijavu dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli s intenzivnim radom na projektu.

Odabrana je najbolja opcija koja je bila na raspolaganju – porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Klijentu smo tumačili odredbe Zakona, davali mišljenja, upozoravali na moguće rizike, podsjećali na rokove, komunicirali s Ministarstvom gospodarstva. Pripremili smo sveobuhvatnu dokumentaciju, s poslovnim planom. Cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana, a proces odobrenja 6 mjeseci.

Nakon odobrenja i dobivanja Statusa nositelja potpore, dogovorena je podrška u godišnjem izvještavanju prema MINGOR-u koja uključuje izradu dokumentacije i potrebnih dopuna u periodu od min 3 godine.

Ciljevi suradnje

Osigurati potporu za zapošljavanje i izgradnju proizvodnog pogona komarnika

Rezultati koje smo ostvarili

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Istraživanje dostupnih opcija potpore

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

  • Podrška u izvještavanju prema Ministarstvu gospodarstva

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support