CASE STUDY

Holcim Hrvatska

ZOPU

Pročitajte više informacija o našoj suradnji s vodećim svjetski proizvođačem i dobavljačem cementa, agregata, transportnog betona, asfalta i sl.

Problem klijenta

Klijent je imao jasne planove za veliki investicijski ciklus u različitim pogonima u Hrvatskoj. Vrijednost investicije iznosila je 286 milijuna HRK. S obzirom na kompleksnost investicije, klijent nije imao dovoljno vremena da sam istražuje opcije optimalnog financiranja investicije. Stoga se odlučio obratiti nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o planovima te detaljni troškovnik investicije. Nakon što smo napravili istraživanje opcija i utvrdili stvarni potencijal za prijavu, dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli s intenzivnim radom na projektu.

Odabrana je najbolja opcija koja je bila na raspolaganju – porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Klijentu smo tumačili odredbe Zakona, davali mišljenja, upozoravali na moguće rizike, podsjećali na rokove, komunicirali s Ministarstvom gospodarstva. Pripremili smo prijavnu dokumentaciju i revidirali poslovni plan koji je klijent pripremio. Cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je dva mjeseca, a proces odobrenja 6 mjeseci.

Ciljevi suradnje

Osigurati potporu za veliki investicijski ciklus klijenta te zapošljavanje

Rezultati koje smo ostvarili

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Istraživanje dostupnih opcija potpore

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support