CASE STUDY

GER4TECH

ZOPU i investicijska studija

Pročitajte više informacija o našoj suradnji s poduzetnikom koji se bavi proizvodnjom autonomnih mobilnih robota

Problem klijenta

Klijent je imao jasne planove za širenje poslovanja i izgradnju proizvodnog pogona za autonomne mobilne robote. Vrijednost investicije iznosila je 5 miljuna EUR. S obzirom da je klijent nedavno osnovao firmu i nije imao kapacitete u Hrvatskoj za istraživanje dostupnih opcija za potpore, odlučili su se obratiti nama za pomoć.

Također, klijentu je bila potrebna investicijska studija s projekcijama za desetogodišnje razdoblje poslovanja za potencijalnog vanjskog investitora.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o planovima te detaljni troškovnik investicije. Nakon što smo napravili istraživanje opcija i utvrdili stvarni potencijal za prijavu dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli s intenzivnim radom na projektu.

Odabrana je najbolja opcija koja je bila na raspolaganju – porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Klijentu smo tumačili odredbe Zakona, davali mišljenja, upozoravali na moguće rizike, podsjećali na rokove, komunicirali s Ministarstvom gospodarstva. Cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana, a proces odobrenja 6 mjeseci.

U investicijskoj studiji, projekcije rasta za desetogodišnje razdoblje izrađene su prema povratnim informacijama klijenta o dosadašnjem poslovanju, budućim planovima i suradnjama te tržišnim okolnostima i pretpostavkama za budućnost. Studija je izrađena na engleskom jeziku, a cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana.

Ciljevi suradnje

Pomoći u izradi investicijske studije za desetogodišnje razdoblje

Osigurati potporu za zapošljavanje i izgradnju proizvodnog pogona autonomnih mobilnih robota

Rezultati koje smo ostvarili

Izrađena investicijska studija s projekcijama za desetogodišnje razdoblje poslovanja za vanjskog investitora

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Izrada investicijske studije na engleskom jeziku

  • Istraživanje dostupnih opcija potpore

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

Kad stranac odluči investirati u Hrvatskoj, nije svjestan koliko tu ima izazova, koraka i pogrešnih informacija. U svemu tome teško bi bilo plivati bez Happtory tima. Prate nas od samih početaka, kada smo tek osnivali firmu; pomogli su nam da ostvarimo korištenje olakšice poreza na dobit; rade s nama na pripremi dokumentacije za kredite i tu su za sva pitanja kod kojih ne znamo od kuda bi krenuli. Happtory je naša desna ruka u Hrvatskoj. Nastavljamo hrabro dalje!
Ivica Tomić, GER4TECH Robot Factory
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support