CASE STUDY

Elcon Geraetebau

Zelena i digitalna tranzicija

Pročitajte više informacija o suradnji s vodećom tvrtkom u regiji u domeni izrade visokopreciznih dijelova CNC glodanjem i CNC tokarenjem.

Problem klijenta

Klijent je imao potrebu za implementaciju industrije 4.0 u proizvodne procese. Investicija bi značajno doprinijela konkurentnosti poduzeća na tržištu i povećanju prihoda. Vrijednost investicije iznosila je 22 milijuna HRK. U nedostatku vremena za istraživanjem opcija financiranja te o načinu pripreme dokumentacije, klijent se obratio nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

Prvi korak bio je prikupljanje što više konkretnih informacija o investicijskim planovima poduzeća. Nakon što smo utvrdili stvarni potencijal i odabrali najbolju opciju financiranja investicije, dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli smo s intenzivnim radom na projektu.

Uslijedila je konceptualizacija projekta i priprema dokumentacije u skladu s uvjetima EU natječaja. Proces pripreme dokumentacije trajao je intenzivno dva mjeseca, a za povratnu odluku o statusu projekta  trebalo je otprilike 4 mjeseca.

Ciljevi suradnje

Osigurati bespovratna sredstva iz EU natječaja za uvođenje strojeva novih generacija u proizvodnju

Rezultati koje smo ostvarili

Odobrena potpora za nabavu strojeva novih generacija u proizvodnom pogonu

Vrsta usluge

  • Konceptualizacija projekta prema uvjetima EU natječaja

  • Priprema cjelokupne prijavne dokumentacije

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support