CASE STUDY

Eccos Inženjering

ZOPU i EBRD

Pročitajte više informacija o našoj višegodišnjoj suradnji s poduzetnikom koji se bavi razvojem i implementacijom sofisticiranih rješenja iz područja elektrotehnike, informatike i sigurnosti.

Problem klijenta

Klijent je poduzeće s dugogodišnjim iskustvom koji je planirao značajno ulaganje u ERP sustav te širenje poslovanja. Kako bi uspješno realizirali planirane investicije, bila im je bila potrebna pomoć u istraživanju i ostvarenju opcija optimalnog financiranja razvoja te ostvarivanja poreznih olakšica. Vrijednost investicije iznosila je 13,3 milijuna HRK. Tim klijenta nije imao kapacitete za istraživanje dostupnih opcija za potpore poduzetnicima, stoga su se odlučili obratiti nama za pomoć.

Naš pristup zadatku

U koraku prije formaliziranja suradnje prikupili smo što više konkretnih informacija o planovima. Nakon što smo napravili istraživanje opcija i utvrdili stvarni potencijal za prijavu dogovorili smo uvjete suradnje i krenuli smo s intenzivnim radom na projektu.

Pripremili smo poslovni plan i popratnu dokumentaciju za pripremu prijave radi ostvarenja prava na poreznu olakšicu. Pripremili smo dokumentaciju za potporu EBRD-a. Tumačili smo odredbe Zakona klijentu, davali mišljenja, upozoravali na moguće rizike, podsjećali na rokove, komunicirali s Ministarstvom. Cjelokupni proces pripreme dokumentacije trajao je mjesec dana, a proces odobrenja 6 mjeseci. Klijentu smo bili desna ruka tijekom perioda duljeg od 4 godine.

Ciljevi suradnje

Sufinanciranje izrade investicijske studije i ostvarivanje porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja

Rezultati koje smo ostvarili

Ostvarena potpora EBRD-a za analizu isplativosti ulaganja

Ostvareno pravo na korištenje porezne olakšice na dobit

Vrsta usluge

  • Istraživanje dostupnih opcija potpore

  • Priprema prijave za bespovratnu potporu EBRD-a

  • Izrada studije isplativosti ulaganja

  • Priprema prijave za ostvarivanje poreznih olakšica

  • Podrška u izvještavanju prema Ministarstvu gospodarstva

„Uvijek mi je drago preporučiti dobre tvrtke i ljude, a vi ste oboje!“
– Krešimir Paić, Eccos-inženjering
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support