Porezne olakšice za IT tvrtke

Planirate li zapošljavanje uz koje su neminovno potrebna nova ulaganja u računala, softvere ili licence, na raspolaganju su vam porezne olakšice za IT tvrtke u smislu primjene manje stope poreza na dobit, koju možete koristiti u razdoblju do 5 ili 10 godina ovisno o veličini tvrtke, visini bruto II plaće novih djelatnika i ostvarenoj osnovici za obračun poreza na dobit.

U razdoblju od tri godine dovoljno je zapošljavanje i zadržavanje 3 djelatnika na novom radnom mjestu ako ste mikro poduzetnik ili 5 novih djelatnika ako ste mali ili srednji poduzetnik, pri čemu treba voditi računa i o visini investicije.

Porezne olakšice za IT tvrtke temeljem Zakona o poticanju ulaganja mogu biti atraktivnije od bespovratnih sredstava iz EU fondova, ako ste visoko profitabilni i planirate nova radna mjesta, jer je provedba projekta za ostvarenje poreznih olakšica manje administrativno zahtjevna, a moguće je prijaviti ulaganje u svu opremu za rad koja se evidentira kao dugotrajna materijalna i nematerijalna imovina tvrtke. Moguće je i zatražiti bespovratnu potporu za edukaciju zaposlenika ili pak za pokriće plaća novih djelatnika.

Za podršku u izradi poslovnog plana, skupne izjave i prijavnih obrazaca ili godišnjih izvještaja u procesu provedbe projekta, slobodno se obratite Happtory timu.

Više informacija možete pročitati na: https://www.mingo.hr/page/kategorija/vodic-kroz-zakon-o-poticanju-investicija

Izvor: Zakon o poticanju ulaganja i Uredba o poticanju ulaganja

Pogledajte aktualne natječaje za poduzetnike

Donosimo vam pregled objavljenih natječaja i onih u najavi. U našoj bazi možete pronaći i zatvorene natječaje koji vam mogu biti inspiracija.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support